26 Ağustos 2014 Salı

Endoskopik Kaş Kaldrma

İdeal Kaş sekli nasıl olmalı ?
   Güzellik ve Estetik çok göreceli bir konu bu noktada yılların ve farklı toplumların farklı estetik normlarının olduğunu görüyoruz. Yıllar önce kavisli kaş yapısının yerini bu gün daha düz kaşların aldığını söylemek mümkün. Ayrıca oldukça inceltilmiş kaşlar yerine, belirgin ve doğal kaş yapısının korunduğu şekiller daha kabul görülüyor. Hatta bu yüzden son yıllarda bize kaşlarını daha belirgin hale getirmek için kaş ekimi yaptırmak isteyen bayanlara rastlıyoruz. Özetle artık günümüzde kuyruk kısmı çok kalkık ortası kavisli kaşlar yerine daha düz ve belirgin kaşların güzel ve estetik olan olarak kabul gördüğünü görüyoruz.
Endoskopik Kaş kaldirma nasil yapiliyor?
    Kaş kaldırma ameliyatının sonucunun kalıcı olabilmesi için yapılması gereken şey: kaşların alın kemiğine yapıştığı yerden tam olarak serbestleştirilmesi ve ardından arzu edilen yüksekliğe derinin tüm katları ile beraber yukarı yönde kaydırılarak kaldırılmasıdır. 3 hafta gibi bir süre içerisinde kaş, alın kemiği üzerinde yeni yerine yapışacağından sonuç ta kalıcı olacaktır.Oysa askılama tekniklerinde kaş sadece deri altı dokular yukarı çekilerek kaldırıldığı için taban bölgesinde yapışık olduğu nokta sabit kaldığından, kaş tekrar eski haline kısa sürede dönecektir. Ameliyat saçlı deri içerinde yapılan toplamda 3 bazen ise 5 adet küçük kesi ile gerçekleştiriliyor bu kesilerden kamera yardımı ile girilerek alın bölgesinde kaşların yapıştığı lifler ve zarlar serbestleştiriliyor, ardından kesi noktasında alın derisi bir bütün olarak yukarı yönde kaydırılıp sabitlenince hem alın derisi gerilmiş hem de kaş istenen seviyeye taşınmış oluyor.
Endoskopik kaş kaldırma ameliyatının klasik tekniklere olan üstünlüğü
   Klasik kaş kaldırma ameliyatları saçlı deri içerisinden yapılan büyük kesiler ve deri çıkarma işlemleri ile gerçekleştirildiği için iyileşme süreci daha uzun komplikasyon riski daha fazla olabiliyor.Ancak unutmamak lazım ki, fazla geniş alın yapısına sahip, ileri yaş bayanlarda bazen saçlı deri propecia crackhead date hizasından fazla deri çıkarmak da gerekebilir.
Endoskopik kaş kaldırma ameliyatının iyileşme süresi ne kadar?
    Bu ameliyattan sonra sizi rahatsız edecek tek durum, göz çevresinde şişlik ve morluk oluşumudur ki bunların geçme süresi de 1 hafta kadardır. Alın bölgesindeki ödem ve şişlik ise 3-4 hafta içerinde büyük oranda kaybolmuş oluyor.
Endoskopik kaş kaldırma ameliyatının riskleri
   Bu ameliyatta da her ameliyatta olduğu gibi kanama ve enfeksiyon riski mevcut, bu yüzden kanama ihtimalini ortadan kaldırmak için ameliyattan 1 gün sonra alınmak üzere dren yerleştiriyoruz, enfeksiyon için ise koruyucu antibiyotik tedavisi başlıyoruz. Bunun dışında alın bölgesindeki derinin hissiyatını sağlayan duyu sinirlerinde zedelenmeye bağlı geçici veya kalıcı duyu kaybı olabilir. Çok nadir de olsa kaşlarımızı hareket ettiren sinirde hasar meydana gelebilir ki bu endoskopik teknikte ameliyatı görerek gerçekleştirdiğimiz için düşük bir ihtimaldir.Bununla birlikte kaşlarda minimal asimetriler olması da gene bu ameliyatın istenmeyen riskleridir ki bu risk ikinci bir cerrahi müdahale ile düzeltilmeyi gerektirebilir.
Kimler endoskopik kaş kaldırma ameliyatı için uygun adaydır?
    Özellikle 35-50 yaş arası bayanlar bu ameliyat için uygun adaydır, oldukça ileri yaşlarda alın bölgesindeki deride gevşeme fazla olan bayanlarda klasik teknikleri yapmak daha doğru olacaktır. Bazen de ilave olarak üst göz kapağından sarkmış lan derileri çıkarmak gerekiyor ki bu durumda ameliyatı bu kesilerden girerek gerçekleştirmek yeterli olacak, tekrar endoskopik olarak saçlı deri içerinden girmeye gerek kalmayacaktır. Hatta sadece kaşın tabanda alın kemiğine yapıştığı yerden serbestleştirilmesi bile alın kaslarımızın yukarı yönde kaldırıcı etkisinden dolayı , kaşların, iyileşme süreci sonrasında daha yukarı yerleşimli olmasına neden olabilmektedir. Bu da şunu gösteriyor bize, kaşların kalıcı olarak yukarı yerleşimli olmasını istiyorsak, kulağa hoş gelen ancak geçici sonuçlar sunan iple askılama gibi yöntemler yerine bu tarz cerrahi işlemleri yaptırmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder