26 Ağustos 2014 Salı

Kepçe kulak ameliyatı

 
Kepçe kulak nasıl oluşur?
    Kepçe kulak deformitesi iki anatomik problemden dolayı oluşuyor; bunlardan bir tanesi; kulak kepçesindeki kıvrımların silik olması ve bu silikiğin kulak kepçesinin üst kısmınıöne doğru meyilli kılması, diğeri ise kulak kepçesinin kafatası ile yaptığı açının büyük olması.normalde bu açı 40-45 derece iken daha büyük açılanmalar kulağı öne doğru kepçe gösterir.
Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılır?
    Ameliyat genellikle lokal anestezi altında gerçekelştirlse de özellikle küçük yaştaki çocuklar için genel anestezi kullanabiliyoruz. Ameliyatta kulak arkasındaki kıvrıma paralel bir kesi ile girip, ya sadece silik olan kıkırdak kıvrımlarını kıkırdağa özel dikiş yöntemleri ile şekil vererek ya da kulak kepçesini kafatası ile yaptığı açıda arkaya sabitleyerek önden bakışta var olan kepçe görünümü ortadan kaldırıyoruz.
Kepçe kulak ameliyatı ne zaman yapılmalı
     Kepçe kulak çocuklukta farkına varılan bir durum ise genellikle çocuğun okula başlamadan yani arkadaşlarına alay konusu olarak kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçmek için gerçekleştirmiş olmak gerekiyor.bunun dışında her yaşda yapılabilecek bir ameliyat kepçe kulak düzeltme ameliyatı.     Kepçe kulak çocuklukta farkına varılan bir durum ise genellikle çocuğun okula başlamadan yani arkadaşlarına alay konusu olarak kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçmek için gerçekleştirmiş olmak gerekiyor.bunun dışında her yaşda yapılabilecek bir ameliyat kepçe kulak düzeltme ameliyatı.
Kepçe discount viagra kulak ameliyatı lokal anestezi ile yapılabilir mi?
    Çalıştığımız alan deri altı ve kıkırdak doku olduğu için lokal anestezi ile rahatlıkla gerçekleştirleebilecek bir ameliyat ancak çocuklar lokal anestezi sırasında cerrah ve hastane ortamından huzursuz olacakları için genel anesteziyi tercih etmek daha doğru olacaktır.
Kepçe kulak ameliyatının riskleri nelerdir?
    Kepçe kulağın genel rsikleri olarak; cilt altında ameliyat sahasında kan birikimi ve enfeksiyon gelir ki ikisi de çok rastalanan durumlar değildir. Estetik sonuç açısından karşımıza çıkabilecek riskler olarak asimetri, kıkırdağı şekillendirmek için kullanmdığımız ipliklerde açılmalar nadir de olsa gösülebiliyor ki bu riskleri ortadan kaldırmak için ikinci bir cerrahi işlem gerekebilmektedir.
Kepçe kulak ameliyatının iyileşme süresi nedir?
     Ameliyatın bitiminde taktığımız bandajların 48 saat kalmasını istiyoruz. Ardından 1 hafta sürekli kalmak üzere sonraki bir hafta ise sadece geceleri kalamk üzere tenisçi bandı veya saç bandı takılmasını öneriyoru.z kulak arkasında alınabilir dikiş koyduysak 1. Haftadan sonra bunları alabiliyoruz. İlk 1-2 gün yangı şeklinde hissedilen ağrı ağrı kesici haplar ile rahatlıkla ortadan kalkıyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder